úterý 22. listopadu 2016

Dior SPLENDOR aneb Vánoční kolekce 2016

Ahoj kamarádi! 


Dnes jsem tu s recenzní sumážkou ohledně několika produktů z vánoční kolekce Dior SPLENDOR,  které jsem si pořídila do své dioří sbírky.


(Celkový článek o Dioru naleznete ve článku "DPH aneb Diorova přidaná hodnota" , jednotlivé produkty pod štítky "Dior" či "diorczteta").


Splendor kolekce je vydařená, v luxusních obalech a s překrásnými reliéfními libůstkami ve tvaru flitříků v pudrových produktech. Ostatní produkty se vyznačují klasickými zlatými baňkami, jak je u Diorific produktů obvyklé.


Jsem ráda, že se sem po letech vánoční Dior opět vrátil,  i když poměrně vázlo zásobování, respektive dostalo se sem málo kusů.  Snad v budoucnu bude kusů více,  poptávka je.  A jaká.


I. Pětice stínů ve variantě 066 Smoky Sequins 


Paletky jsou v kolekci dvě  (ještě v odstínu Precious Embroidery 776).

Moje paletka obsahuje tři stíny do šedavých tónů, bílý perleťový s neutrálním podtónem a zlatobronzový ve středu paletky


Ač paletu bezmezně miluji, musím dodat, že na rozdíl od jarní a podzimní limitky vykazuje určité rozdíly mezi jednotlivými stíny. Není to nic nepřekonatelného, nicméně vzhledem k ceně očekávám jedničkovou kvalitu u všech (bez ohledu na finiš, jakkoli k jednotlivým finišům při hodnocení pochopitelně přihlížím). 

Nejslabší je nejsvětlejší z šedých (v paletě vlevo nahoře, mám u něj největší problém s přilnavostí, je nejsušší), nejpeckovější je co do konzistence i celkové práce s ním zlatobronzový vprostřed. 

Nehodlám si u HE stínů pomáhat bází, nosím jen s korektorem, přičemž jako skoro ve všech případech používám nejprve světlý stín jako základ přes celé víčko, abych si usnadnila následné přechody. 

Globálně paleta rozhodně stojí za to, na #tetaštempl však vzhledem k mým nárokům a srovnání s jinými paletkami nedosáhne.


II. Rtěnka Diorific Mat v odstínu 950 Splendor 


Ach!

Pominu-li nádherný klasický zlatý a tvarovaný obal Diorific řady, musím dodat, že i obsah je skvostný. 

Pokud zde jsou nějaké pamětnice Diorific rtěnek v původní podobě, tato nová verze je poněkud jiná. A lepší

Původní Diorific byly finišem semimatky  (ač tak označeny nebyly), nová Diorific v matu je sice finišem také spíše semimat, nicméně konzistence je lepší a komfort výraznější. Ty původní byly totiž sušší, celkově hutnější a s čitelnější vědomostí o produktu na rtech.


950 Splendor je výraznější červená  (nikoli řvavá), s lehounkým akcentem do tepla, nikoli však do oranžova, spíše je v ní nádech cihlové a také troška bordó. 

Barevně je někde mezi Rouge Pur Couture číslo 1 od YSL, Helenou Rubinstein Wanted Rouge 102 Subjugate a  Rouge Dior Massaï i s trochou Rouge Dior 999.

Splendorka má intenzivní pigment,  vůbec nevysušuje, nezvýrazní nedokonalosti, necuckatí, nedělá šmouhy a lze ji snadno opravovat a doplňovat

Kdybych si musela vybrat z celkového dojmu po zhodnocení všech kritérií mezi matnou verzí Rouge Dior  (mám odstín  999) a touto matnou Diorific, volila bych o fous Rouge Dior.
Je to jen o ždibec, jsou si vlastnostmi v souhrnu podobné. Přijde mi, že Rouge Dior 999 o něco déle drží na rtech a i přes mat  (semimat) je více do krémova.

I tak je to jasný #tetaštempl. 


III. Diorific Matte fluid na rty  (i tváře) v odstínu 002 MARVEL 


Jak název napovídá, jedná se o fluidní produkt s houbičkovým aplikátorem

Konzistence je poměrně unikátní, ve fluidu se nalézá něco jako pudrová složka, výsledný finiš je po zaschnutí (respektive vpití) skoromatný, nikoli ale ve smyslu plně krycí matné rtěnky či tekuté barvy na rty.

Ona "pudrová" složka zapříčiňuje sametový povrch, aniž by ubírala na komfortu v průběhu nošení. 

Vzhledem k fluidní textuře není produkt plně krycí v první vrstvě, což je logické. Buď necháte slabší nátěr nebo případně přidáte. 

Při mém výrazně fuchsiovém odstínu Marvel stačí jedna vrstva. 

Nezasychá do betonu či krusty, k nějakému přenosu barvy dochází,  výdrž je však u mého odstínu více než slušná.

Odchod je pozvolný a rovnoměrný, stain přetrvává poměrně dlouho. 

Dá se použít i na tváře, což jsem prozatím nezkoušela, produkty takto používám spíše v teplejších ročních obdobích.

Jedná se o nadstavbový výrobek ze sekce barev na rty.
Zaryté rtěnkařky mého typu by kvůli němu klasické rtěnky neopustily, je to však zase něco trochu jiného, co rozšíří portfolio.

Obal je naprosto skvostný.

Ač bych neoznačila fluidíka za must have, #tetaštempl mu s klidem dám (při použití na rty), protože se jedná o zvláštní produkt s velmi dobrými vlastnostmi. 


IV. Lak na nehty Diorific Vernis v odstínu 850 Splendor 


Červená v tmavší podobě s droboulinkými zlatými částečkami

Ať si říká kdo chce, co chce, osobně Dior laky miluju a v tom množství, které jsem v průběhu let měla/mám, jsem až na jeden byla vždy spokojena. 

Tento konkrétní Diorific 850 Splendor kryje již v první vrstvě, konzistenci i hustotu má tak akorát pro bezproblémové lakování.

Jako top coat jsem použila rovněž Dior (viz článek "Topcoatový speciál"), base coat MAVA-STRONG  (recenze tu rovněž je,  viz štítek "Mavala"). 


Jak se Vám vánoční Dior líbí?  A máte něco z kolekce? Ráda si počtu, jako vždy.


Děkuji, že mě čtete.

Konec hlášení.
Pusu teta 


P. S.: Všechny produkty byly zakoupeny mnou.

4 komentáře:

  1. Nádhera. Nádhera. Nádhera. A nemám, do Nitry nedorazila táto kolekcia :(.
    Tak si aspoň urobím radosť 999, ale klasikou, nie v matnej farbe. Klasika sa mi páči akosi viac.

    OdpovědětVymazat
  2. Překrásné obaly, fakt radost pohledět! Já si nic pořizovat nebudu, už to nemám kam dávat :), ale článek jsem si moc ráda přečetla. A fotky jsou úžasné, úplně mě to naladilo na Vánoce :)!

    OdpovědětVymazat